The worlds greatest



Hjärta.


Prettiness overload


Take a fall


Idag har jag varit i skolan, som vanligt. Vi hade bara två lektioner eftersom vår första lektion var inställd så vi fick ta sovmorgon istället. Hur skönt som helst. På engelskalektionen fick jag även en söt komplimang "Men gud vad bra du är på engelska! Allvarligt, du kan det ju typ flytande.." jag blev sjukt förvånad eftersom engelska aldrig har varit min starkaste sida på prat-fronten så jag dissade komplimangen lite med ett "Ja, sure.." och då sa hon "Jo, men jag menar det. Ta åt dig!" så det var riktigt gulligt.

Efter skolan åkte i alla fall jag och några kompisar från klassen in till stan och fikade. Det blev ingen fika för min del dock eftersom att jag är pengalös, men jag fick smaka lite. Det var kul att bara följa med som sällskap ändå. Vi hamnade i alla fall på en jättemysigt fik i Gamla stan. Förmodligen den vackraste delen av Stockholm. Typ. Älskar det. Nu har vi i alla fall ätit tacos (fick trixa ihop det själva eftersom att föräldrarna har åkt iväg till sommarstugan för att stanna där fram till söndag). Skönt med fredag förresten! På sommarlovet märktes knappt fredagarna men nu är det höjdpunkten på veckan. Äntligen får man sova ut lite.. som jag har längtat. Jag måste dock ut med hunden imorgon bitti om inte min syster kan vara snäll och ta den promenaden.. (jag vet att hon läser det här). Jag tog faktiskt ut henne imorse innan skolan.

PS. Brr, vad kallt det börjar bli ute förresten! Hösten är på insprång.

Nothing in my way

Eftersom att jag absolut inte har någonting att skriva så lägger jag in en video istället. Den är fenomenal. Helt underbar. Vet inte hur många gånger jag har tittat på den nu. Läs under videon om handlingen.



"AU Story: Jack and Rose meet on the Titanic and fall in love. The ship doesn't sink and no one dies. They settle down and have kids and Jack is determined to provide for his family on his own. Rose hates the fact that he's never home and when he is home they spend their time arguing about it..."


Money, money, money


Åh, vad jag hatar augusti månad. Eller.. jag hatar faktumet att vi inte får studiebidrag då. Det får vi ju i och för sig inte på hela sommaren men det är först nu som jag blivit desperat till pengar. Jag är nästan pank och nästa studiebidrag kommer den 30 september eller något i den stilen. WHUT?! hur sjutton ska jag klara mig? Jag hade 3500 i början av sommaren men det spenderade jag snabbt upp. Nu har jag cirka 40 kronor kvar, och det ska jag klara mig på i en månad och 6 dagar?! OMG! Jag funderar allvarligt på att skaffa ett helgjobb. Fast jag vet inte hur jag skulle hinna med det. Visserligen har vi inga läxor eller prov just nu i skolan men det kommer väl så småningom och då måste man ju uttnyttja helgerna till att plugga. Jag bara hatar livet ibland..

Sen hjälper det ju inte direkt att jag sitter och tittar kläder på internet. Nej, nej. Inte filmer heller. Vet ni hur frustrerande detta är? Jag ska försöka sova bort min frustration. God natt peeps!

August 24th



Jag slutade skolan för ca 2 timmar sen. När jag kom hem gick jag ut en liten stund med hunden, lagade mat och satt och gluttade lite på Desperate Housewives. Nu är det Ellen DeGerenes, men jag slötittar bara lite. Lea Michele (Rachel från Glee) ska tydligen gästa. Åh, vad jag saknar Glee! Vill att serien ska börja igen NU.

Jag somnade så sjukt sent igår kväll så jag är galet trött idag, men det kan även bero på att jag har min period. Trodde att jag skulle somna på bussen. Känner mig dock lite piggare nu efter att ha ätit och så. Imorgon går jag till halv 4, så får väl gå och lägga mig 8 ikväll om jag ska orka. Vi har idrott dessutom. Bleh, skjut mig. Vad skönt att klockan bara är ett. Har ju hela dagen framför mig.

För övrigt så är det 8 månader sen det var julafton.

The end of the week



Idag har jag: hjälpt mamma att tvätta föntrena, tvättat toaletten och allt som ingår i det (handfatet, spegeln, kaklet), tvättat håret, målat naglarna, lyssnat på Lady Gaga, önskat att jag varit utomlands, haft huvudvärk samt söndagsångest. Jo, en helt vanlig söndag helt enkelt. Solen har tittat fram också. How wonderful.

Kom även på att vi har bott i vår lägenhet i ett år och 2 dagar idag. Vi glömde helt bort att fira ettårsjubileet i fredags. What a shame. Får ta och fira det lite sådär i efterhand. Det funkar ju också.

Imorgon  sätter min andra vecka i den nya skolan i gång. Det känns redan som om jag har gått där i en evighet. Om det är bra eller dåligt, det vet jag inte.. Men så länge jag inte tröttnar så är det nog bra. Jag ska ju trots allt spendera 3 år där. Tre fantastiska år hoppas vi på, eller hur? Btw så kom min syster precis hem med en choklad till mig. Perfect! Tacktack <3 Behöver något som kan dämpa min ångest lite.

Just det, jag såg Vampires Suck i fredags också. Den var faktiskt riktigt rolig. Eller, den hade sina stunder. Ibland var den sjukt långtråkig och ibland kunde jag inte sluta skratta. Jag säger bara: Jacob i koppel. HAHA! men det är verkligen ingen film som jag skulle lägga 95 kronor på, så det var bra att jag laddade ner den istället. Filmen var lite töntig och överdriven men ändå på ett galet sätt. Jag gillade den, trots att jag älskar Twilight. Man får ha lite överseende helt enkelt och försöka ta den med en nypa salt.

What i'm dreaming of








Vet ni vad jag brukar göra i smyg ibland? Jo, jag brukar kolla på lägenheter. Yep, it's true. Ju mer jag tittar, desto mer sugen blir jag på att flytta hemifrån.. Så jag måste sluta, eftersom jag måste vänta tusen år. Jag är fullt medveten om att jag bara är 17 år och alldeles för ung för att flytta hemifrån då jag inte ens har råd att försörja mig själv. Men jag tycker bara det är kul att leta runt lite. Dom där fräscha, ljusa och trevliga lägenheterna är de som jag helst vilar ögonen på. Jag längtar tills den dagen då jag har skaffat min egna lya. Då jag äntligen kan kalla den MIN och inreda den alldeles själv, samt bestämma precis allt. Ego much? hihu. Jag kollar framförallt på lägenheter i Stockholm eftersom jag tycker att det är en helt fantastisk stad på alla sätt och vis. Jag är uppväxt där så därför känner jag mig som mest hemma där. Jag struntar i om vissa ogillar huvudstaden, och jag förväntar mig inget annat. Alla har olika smak. Dock kan jag medge att jag inte är särskilt förtjust i Stockholm city, utan fascineras mer av andra ställen, där det är lite lugnare.

Jag satt och gluttade i Emmas blogg (hon ska snart flytta) och kom på att jag faktiskt inte hade berättat detta.

No one knows my name


Jag ville bara uppdatera mig lite och säga att skolan rullar på och att jag är ledsen över att jag inte har kunnat kommentera i mina favorittjejers bloggar på ett bra tag. Dessa tidiga mornar tar musten ur mig så jag orkar inte alltid kläcka ur mig något i bloggarna, men please know att jag fortfarande läser dom, grundligt.

Kan ju passa på att berätta lite om skolan. Jag umgås med i princip olika människor varje gång jag kommer dit. Första dagen umgicks jag mest med en tjej, men idag var jag även med 3 andra. Alla är verkligen schyssta och gulliga så jag tror jag kommer få 3 roliga år tillsammans med dom. Vi gjorde lite diagnoser idag på lektionerna. 1 stavningsdiagnos på svenskan och ett tjockt häfte på engelskan. Lätta som sjutton. Jag har alltid haft lätt för stavning så det första testet gick utan bekymmer. Vi hade även 3 timmars håltimme och efter det så hade vi idrott. Men det var bara information och sånt. Betygskriterier och så planerade vi året.

En sak jag dessutom blev besviken över är att vi slutar halv 4 vissa dagar. Nu tänker väl ni, vadå, det är väl normalt när man går på gymnasiet? Mycket riktigt, men i mitt gymnasium så går vi förmiddagar eller eftermiddagar och jag valde då förmiddagar. Dom sa då att man skulle sluta klockan 14:00 som senast, men oftast 13:00. Så ja, jag tycker deras upplägg är väldigt konstigt. Visst, vi slutar 11:15 på tisdagar och 13:00 på fredagar, men that's it. När man går förmiddagar så ska man väl sluta den tiden varje dag? BUMMER. Irriterad blir jag. Vi får dessutom kortare lov och sånt bara för att vi går halvdagar, men vad fan? vi går ju inte halvdagar. 8:40-15:30 tycker inte jag är halvdagar. Så ge oss längre lov eller korta ner våra dagar.

Nåja, nu är jag helt galet trött. När man är van vid att gå upp 10-11 på morgonen och plötsligt ska gå upp vid 6-7 tiden så blir man tröttare än någonsin. Ugh.

Not my day



What a morning. I morse när jag skulle bege mig iväg till skolan så missade jag precis en buss så jag fick vänta i ca 30 minuter på nästa. När jag hade klivit av den bussen så hamnade jag på helt fel station trots att jag hade klickat på rätt. Jag hade alltså råkat gå av en station för tidigt och jag som inte hittar speciellt bra på just den delen av stan, vimsade omkring där hur länge som helst. Jag insåg senare att det inte var någon idé eftersom att det regnade och det fanns ingen busshållsplats i närheten. Inte ens mittemot av där jag precis hade stigit av. Men jag följde en skylt och den ledde mig till en annan busshållsplats och väl där tog jag bussen tillbaka hem. I morgon ska jag vara extra noga med var jag klickar på knappen.

Följden till detta blev att jag missade tipspromenaden som skulle hållas utanför skolan idag men jag är bara tacksam över att det inte var lektioner jag gick miste om. Imorgon börjar allvaret.

Jag laddade nyss ner ett avsnitt av Pretty Little Liars (en serie som jag aldrig har sett tidigare). Ska se det här avsnittet och se om jag gillar det. Jag tror dessvärre inte att det är en serie i min smak men vi får se. Dessutom har jag ett True Blood avsnitt som väntar på mig.

I'm coming clean


Det blev inte mycket till sömn inatt. Jag hade verkligen svårt att sova, pga min nervositet och eftersom jag hade gått upp vid 11-tiden igår. Men några timmars sömn fick jag i alla fall. När jag skulle fixa i ordning mitt te på morgonen så blev jag plötsligt hur yr som helst och kokhet. Jag hällde mjölken och sockret utanför och klarade knappt av att ställa tillbaka det in i kylen. Jag var alltså nära på att svimma. Det var sjukt läskigt. La mig en stund på sängen och vilade. Min panna var säkert 42 grader och jag trodde att jag skulle dö. Det gick dock över efter sisådär 5 minuter vilket var skönt.

Nå väl, första skoldagen var bra trots allt. Fick kontakt med rätt många vilket kändes skönt. Det kändes som en bra klass och lärarna var hur sköna som helst. Jag tror jag kommer trivas utmärkt där. Vi fick busskort, gjorde lite lära känna varandra-lekar och fotades. Inte skolfoto utan något typ av foto för att lärarna ska ha lättare att komma ihåg våra namn och sånt. Inga offentliga helt enkelt. När jag kom hem åt jag kycklingsallad och gluttade på Laguna Beach. Stephen Colletti <3. Imorgon börjar jag klockan 10. Vi ska då gå på tipspromenad med andra ettor från media-linjen för att få kontakt med dom också. Blir nog slappt.

Blir nog en tidig läggning ikväll. Känner att jag behöver sova ut.

PS. Kristen och Robert är officiellt ett par! Bevis har nu läckt ut på internet. Kul för dom!

All good things must come to an end


Insåg att jag inte hade bloggat på evigheter. Shame on me. Men jag har försökt att njuta så mycket av sommarlovet som möjligt nu dom senaste veckorna.

→ Handlat lite prylar inför skolstarten, samt kläder.

→ Varit hemma hos mormor och fikat tillsammans med familjen, moster och hennes man + kusinen.

→ Upptäckt ett mejl i utkastet på min hotmail från hackern. Som tur var blev det något fel och meddelandet skickades aldrig.

→ Fyllt på med turkost nagellack på fingernaglarna. Me likey.

→ Varit sjukt nervös inför skolstarten som är imorgon (!!). Ni förstår inte min nervositet, haha. Även om jag har "been there, done that". Första skoldagen är alltid nerve-wracking. Kommer nog få en panikattack på bussen imorgon. Isch, jag vill inte. Men förhoppningsvis kommer man snabbt in i det. Hoppas jag får bra klasskompisar.

→ Kollat på gamla avsnitt av One tree hill. Nostalgi <3

Ja, ni ser.. Inte alls så mycket som har hänt.

→ = lånade av Emma.

Swallowed in the sea



Mitt hotmail-konto har blivit hackat (ett konto jag har haft i 6 år) av någon idiot så om ni får några konstiga mail eller liknande från "mig" så är dom alltså inte från mig. Jag kämpar för att försöka få tillbaka men om windows live inte hör av sig inom 12 timmar så får jag nog inte det. Då skapar jag ett nytt. Det här är så himla ledsamt. Det känns som att ens konto har blivit våldtaget. En främling som gräver runt i ens privata saker. Så himla tråkigt att vissa inte har bättre liv än så. Jag tycker synd om er.

Update: Jag fick precis tillbaka mitt konto. Det känns jätteskönt. Verkade även orört.

Emma Watsons haircut



Emma Watson, mest känd för rollen som Hermione Granger i Harry Potter har klippt håret. Det känns väldigt annorlunda att se henne i sådär kort hår men jag tycker det passar henne. Hon ser ballare ut. Dessutom framhäver det hennes vackra drag bättre. Men jo, jag saknar hennes fina långa hår.

Vad tycker ni?

 


Skins generation 3



Det nya Skins castet känns bara så himla fel. Dessutom så verkar Cassie och Jal ha återvänt till serien. Eller nej, det var visst inte dom. Jag är inte imponerad alls.

Här kan ni läsa mer om de nya karaktärerna.

PS. Kul att så många gillar att kommentera förresten. Haha, not.


To prove i'm alive

Lite bakis och övertrött från gårdagen. Orkar inte blogga på ett tag. Ville bara visa att jag lever.


You cannot be serious


Idag har det regnat på rejält här i Stockholm. Men nu på kvällen dök faktiskt solen upp och stannade i ca en halvtimme. Jo, vädret här fortsätter bara imponera på mig. Jag menar, är det sommar eller höst? Sorgligt att man ens ska behöva undra. Augusti har precis börjat och det är gråare än någonsin ute. Jag vill utomlands och det NU. Någon som har lust att hänga på?

Jag har dessutom fått någon smärta i bröstet. Eller i hjärtat. Vet inte riktigt var det värker men ont gör det. Smärtan började igår när jag skulle gå och lägga mig. Var rädd att jag skulle dö där ett tag. Men det går nog över.

Nu blir det strax True Blood. Later!

So close you can almost taste it


Jag sitter och gluttar på The Hills i min sovtröja och känner hur ögonlockarna bara blir tyngre och tyngre. Har haft någon typ av marathon i kväll. Säsong 3 blidde det. Men nu är det dags att stänga ner. Om det går. Man blir så fängslad. "Nej, ett till bara.." "MÅSTE SE NÄSTA!" "Ett till.". Men nej, nu orkar jag inget mer.

Ska sova nu och imorgon får vi se vad som hittas på. Night sweeties!

I live to let you shine



En tripp till mormor blev det idag. Fina, gulliga mormor. På vägen dit stannade vi till på 7-Eleven där vi köpte med oss en jättegod yougurt glass. Fettfri och inget socker men ändå så god. Yummie. Vi stannade på en fika hos mormor, och hon verkade betydligt piggare än sist. Hon var som vanligt igen. En sån lättnad. Det var bokstavligt talat hemskt att se henne i en sjukhussäng, så det känns så mycket bättre nu när hon är pigg och på fötter igen. Ni förstår nog inte hur orolig jag var där ett tag. Min moster och hennes man kom efter ett par timmar. Vi fick dessutom skjuts hem av dom sen.

Nu återstår ca 2 veckor av mitt sommarlov sen är det dags för gymnasiet. Blööh. Hade gärna varit ledig ett par veckor till. Synd bara att vädret är så himla trist nuförtiden. Idag var det ju i och för sig varmt men det blåste som sjutton. Mindre kul.

RSS 2.0